Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кисело зеле със свински крачета

Кисело зеле със свински крачета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кисело зеле със свински крачета
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински крачета - 3 бр.
  • кисело зеле - 2 бр средни зелки
  • олио - 1 каф.чашка или друга мазнина по избор
  • черен пипер
  • къри
  • червен пипер - 2 чаени лъжички или повече по вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме крачетата и измиваме хубаво. Заливаме с вода и слагаме да се варят за 10-15 минути. Изливаме водата, в която са се варили и отново измиваме добре.

Киселото зеле нарязваме на ситно. Половината от нарязаното зеле слагаме в тенджера, в която ще варим ястието.

Върху зелето подреждаме крачетата и покриваме с другото нарязано зеле. Наливаме вода, да покрие зелето и добавяме мазнината (може вместо олио да сложим мас или патешка мазнина).

Подправяме ястието с черен пипер и къри и слагаме да се вари без да разбъркваме. При необходимост доливаме топла вода по време на варенето. Внимаваме да не остане ястието без течност, за да не загори.

Половин час преди да свалим от котлона, прибавяме червен пипер.

Готовото зеле може да запечем кратко за приблизително 20 минути във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: