Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гъбена баница

Гъбена баница

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131623
Гъбена баница
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет, Сърбиянка
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • печурки - 300 г
  • праз - 2 стръка
  • черен пипер
  • копър
  • магданоз
  • чесън - 1 скилидка
  • къри
  • зехтин
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на дребно и се задушава в малко мазнина. Когато поомекне, към него се прибавят надребнените гъби. Овкусява се с подправките и се готви на умерен огън, докато гъбите изменят цвета си.

В правоъгълна тава се разпъва хартия за печене и се намазва леко със зехтин и малко заквасена сметана. Вземат се три листа от корите, намазват с леко с мазнина и по дължина се слага малко от плънката. Завива се на руло, което се подрежда в тавата.

По същия начин се процедира до изчерпване на продуктите. Когато корите напълно покрият тавата, се мажат хубаво отгоре със заквасена сметана. Баницата се слага в загрята на 170-180 градуса фурна и се пече до готовност.

След като се извади, може леко да се напръска с вода и да се завие за кратко с кърпа. Или да се обърне друга тава върху нея. После се реже на квадратчета и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: