Запеканка с броколи и наденица

02/03/2016
Raly
отRalyНовак31010
"Днес ще ви представим тази много оригинална и много вкусна френска запеканка. Ще ви хареса. Гаранция Франция "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 876
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата броколи се разкъсва на розички които се измиват и се бланшират във вряща подсолена вода. Напомням ви, че броколите са, може би, най-полезния зеленчук, с най-богато съдържание на жизнено важни за нас витамини и минерали.

Наденицата се реже на парченца а лука на полумесеци. Съветвам наденицата да е свинска, за да контрастира силния вкус на горгонзолата.

Продуктите се редят в тавичка и се запичат във фурна до готовност на наденицата, поръсва се с черен пипер, като от сол няма нужда ако наденицата и сиренето са достатъчно солени. Отгоре се добавя равномерно горгонзола на парченца и отново се запича, докато синьото сирене не хване коричка.

Не посочвам градуси и време за печене защото всеки има различна фурна и си я познава, можейки да прецени сам тези детайли.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар