Пилешки дробчета по селски в гювеч

02/03/2016
"Днес ще ви представим тази любима на българите рецепта за дробчета по селски, но приготвена в глинен гювеч, който прави ястието още по-вкусно и наситено на аромати"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 866
  • Преглеждания за месеца3418
  • Преглеждания за седмицата931
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • пилешки добчета - 500 гр.
  • лук - 500 гр.
  • чушки - печени, 300 гр.
  • домати - настъргани, 300 гр.
  • магданоз - пресен, 1/2 вр.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилешките дробчета в гевгир под течаща вода.

Сипете дробчетата в голям тиган с половината олио и ги гответе, докато се изпари напълно водата им. Разбърквайте ги от време на време. Щом започнат да се запичат налейте и останалото олио и добавете нарязания на полумесеци кромид лук. Разбъркайте и гответе до омекване на лука.

Отстранете от котлона и сипете добчетата в гювеч.

Нарежете на дребно печените чушки и ги добавете в гювеча заедно с доматите и нарязания на ситно магданоз.

Подправете с черен пипер, сол, захарта и червения пипер. Разбъркайте добре и сложете да се запече в леко затоплена фурна и след това я увеличете на 200 градуса.

Гответе около 15 мин.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Генчев
Генчев
06.05.2016 20:57
Супер
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв