Телешки пържоли с винен сос

07/03/2016
Diana
отDianaЧирак6110781
"Тези телешки пържоли са толкова крехки, че се направо топят в устата и са истинско изкушение за делник и празник"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 455
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От бон филето оформете тънки пържоли с помощта на чукче. Накиснете пържолите в прясното мляко и ги оставете да престоят така поне 10 часа в хладилник.

Подсушете добре пържолите и ги оваляйте в брашно. Загрейте мазнината и запечатайте и от двете страни.

Извадете ги от тигана и в съща мазнина се задушават ситно нарязаните чесън и лук, както и настърганият морков. Добавете още мазнина, ако е необходимо. Щом омекнат зеленчуците се прибавя нишестето.

Разбъркайте добре и налейте виното. Оставете да ври няколко минути, за да може да се изпари алкохолът. Телешките пържолки се връщат в тигана и се налива бульонът.

Покрийте ястието с капак, намалете огън и оставете ястието да къкри около 30 минути. Ако искате да има повече сос, просто прибавете малко вода.

Овкусете със сол и черен пипер, добавете индийско орехче и кимион. Оставете за още 20 минути. Готовите пържоли се поръсват с естрагон и магданоз. Да ви е сладко.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар