Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Фунийки»Ретро фунийки с ванилов крем

Ретро фунийки с ванилов крем

Мюрвет ЮсуфоваМюрвет Юсуфова
Чирак
4219451216
Ретро фунийки с ванилов крем
Снимка: Мюрвет Юсуфова
1 / 4
02/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15 бр.
"Ретрото винаги, винаги ще е на мода, особено, когато става дума за тези разкошни фунийки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - около 600 г
  • Продукти за крема
  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • захар - 1 - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л
  • ванилия - 2 бр.
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа или на плота сложете яйцата, захарта и разбъркайте. Добавете киселото мляко, содата, олиото и отново разбъркайте. Накрая добавете брашното и замесете.

Тестото може да е лепкаво от захарта, преценете дали да добавите още брашно, ако е нужно, за да може да се разточи. Готовото тесто разточете и нарежете на ленти около 2 см и дебелина 0.5 см.

Навийте около формичките, но не догоре, за да не станат прекалено големи. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за не повече от 15-20 минути - не ги препичайте. Извадете ги от формичките, докато са горещи, ако изстинат, трудно ще ги извадите.

За крема: В съд, в който ще варите крема, сипете млякото да заври. В друг съд смесете яйцата, захарта, брашното, ванилията и разбъркайте. След като млякото заври, го изсипете при сухите съставки, разбъркайте и върнете обратно в съда, в който сварихте млякото.

Варете, докато кремът се сгъсти. Напълнете фунийките, докато кремът е топъл, и поставете изправени, за да не изтече кремът.

Поръсете с орехи и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мюрвет Юсуфова
Мюрвет Юсуфова
Благодаря!Единствено по тази рецепта ги приготвям.Любим десерт!
31.03.2016 23:36
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Вкусът на детството :) Страхотна рецепта.
31.03.2016 23:00