Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки котлети със салвия

Телешки котлети със салвия

Eli IvanovaEli Ivanova
Новак
1
Телешки котлети със салвия1 / 2
02/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8 порции
"Под секрет ще ви издадем, че по тази рецепта може да приготвите и свински котлети - пак ще станат разкошни"

Необходими Продукти

  • телешки котлети - 8 малки (може и свински)
  • черен пипер - млян
  • салвия - 1 връзка листенца
  • шунка - 8 тънки резена сурова /бекон/
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 60 г /олио/
  • бяло вино - 120 мл /червено/
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се начуква, за да стане двойно по-широко. Всяка страна се натрива с черен пипер и сол. Салвията се измива и подсушава и върху всеки котлет слагаме по 2 листенца и 1 резен шунка /бекон/.

Слагаме върху работната повърхност с шунката надолу и наръсваме с брашното.

В тенджера загряваме мазнината, нареждаме колетите един до друг с шунката надолу. Пържи на среден огън по 4-5 мин. за всяка страна.

Изваждаме местото от тенджерата и държим на топло. Заливаме сока от пърженето с виното и варим до сгъстяване на силен огън.

Посоляваме, подправяме с черен пипер и разливаме около котлетите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Телешко Салтимбока,любимо мое ястие.Правя го и с пилешко месо от филето,салвия и прошуто,също става чудесно.Който не е опитвал тази рецепта,трябва да пробва.Уникално е!
02.03.2016 20:21
1