Забулени пържоли

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Забулени пържоли
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Такива пържоли опитвали ли сте? Това е истински специалитет за ценители"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • печурки - 500 г
  • домати - 3
  • червено вино - 240 мл
  • масло - 150 г
  • кашкавал - 500 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 1 к.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарязваме на пържоли, след което ги начукваме внимателно. Всяка пържола натъркваме хубаво с черен пипер и сол, след което ги поставяме в дълбок съд.

Смесваме олиото, меда и лимоновия сок и с тази смес заливаме пържолите. Покриваме с домакинско фолио и прибираме в хладилник поне за половин час.

Маринованите пържоли нареждаме в тава. С нарязаните на колелца домати и гъби покриваме месото. Щедро поръсваме с масло, поливаме с вино, добавяме малко вода (до върха на пържолите), покриваме с фолио и печем на 180 градуса до омекване.

Когато месото омекне, махаме фолиото, за да се изпари излишната течност. Последните 5 минути добавяме нарязания на филийки кашкавал и покриваме всяка една пържола.

Така приготвено, месото става много крехко, а в комбинация с кашкавала става истинска наслада за небцето!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Хареса ми как си ги приготвила,сигурна съм че са станали много крехки и вкусни
04.03.2016 11:53