Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица по домашна рецепта

Пица по домашна рецепта

МузаМуза
Новак
31011
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Пиците по заведенията са хубави, но тази богата домашна пица е истинска наслада, която няма да намерите по заведенията"

Необходими Продукти

  • За блата
  • мая - 1 пакетче на прах
  • вода - 400 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - колкото поеме за направата на меко тесто
  • За пълнежа
  • лютеница - или доматено пюре
  • колбас
  • яйца - 2 - 3 сварени
  • царевица - от консерва
  • гъби
  • сирене
  • кашкавал
  • маслини
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме приготвянето, като първо подготвяме тестото за блата. За целта разтварям маята в топла вода заедно със захарта, разбърквам добре и оставям да почине за около 10 минути.

При следващата стъпка прибавям щипка сол към поставено в купа брашно и разбърквам с дървена лъжеца, като на тънка струя добавям разтворената вече мая. Започвам месене на меко тесто. Намазнявам добре и оставям да почине на стайна температура в купа, покрита със стреч фолио за около час.

След това разпределям на около 3-4 топчици, в зависимост от броя на блатовете, които искам да приготвя, и отново ги оставям в покой за около 15-20 минути. Надутите симпатични топчици разпределям в добре намазнена тава и разстилам.

Аз лично предпочитам да намажа блатовете с домашна лютеница.

Прибавям нарязания на ситно колбас, сварените яйчица, гъби, царевица, сирене маслини и настърган кашкавал. Аз обичам риган и чубрица.

Вие, разбира се, може да сложите като добавки всичко, което предпочитате.

Пече се на загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

BUON APETITO A TUTTI!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Чудесна! За нищо не заменям домашната пица. Аз лично обичам да слагам и кисели краставички, но както си написала по-горе, кой каквото предпочита, това да си слага. Хубавото на пицата е, че можеш да импровизираш.
03.03.2016 13:48
1
1