Неделни кренвиршки

МузаМуза
Новак
31012
Неделни кренвиршки
Снимка: Габриела
1 / 8
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
"Вкусно, лесно, бързо - тези домашни кренвиршки с хрупкава коричка са толкова вкусни и се приготвят толкова лесно, че няма да усетите кога ще свършат"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • вода - 1 кофичка топла
  • мая - 1 (кубче или суха)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. хлебна
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • За пълнежа
  • кренвирши - 4 - 5 бр.
  • масло - 40 г краве
  • жълтъци - 1 бр.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Или си купувате готово тесто от магазина, или замесвате едно набързо.

Първо се смесват топлата вода с маята и захарта, разбърква се добре и се остава да почине за 10-15 мин.

Отделно се смесват киселото мляко заедно с хлебната сода, яйцето и солта.

Всички съставки се смесват заедно и се замесва меко тесто, което трябва да втасва около час или два на стайна температура в купа, покрито с кърпа или стреч фолио.

След като тестото втаса, го разделям на еднакви топки е ги оставям да се надуят за около 15 минути. През това време си подготвям плънката, като разтапям маслото, разбивам жълтъка и нарязвам кренвиршите(по избор колбасът може да се замени с всякакъв друг вид). Аз лично предрочитам да ги нарежа на ситни кубчета, но може да бъде и на големи парчета.

Следващата стъпка е да разстеля всяко тестяно топче, мажа с масло, нареждам кренвирши от едната страна и загръщам с другата, така че да се получи като завивка. По желание могат да се направям всякакви видове резки по повърхността на тестото, но това е въпрос на фантазия и въображение.

За финал намазвам кренвиршките с разбития жълтък, поръсвам с чубрица и пека на загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: