Крехко агнешко печено с бира

03/03/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67092916875
"За почитателите на агнешкото сме приготвили тази уникална рецепта, за крехко запечено агнешко с картофки и ароматни подправки. Върви с вино и любим човек"
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 447
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото и го сложете в тава.

В купичка или чаша смесете зехтина с подправките, разбъркайте. С тази смес намажете обилно месото от всички страни, като я втриете в него.

Сипете бирата и бульона около месото и завийте тавата с алуминиево фолио.

Сложете агнешкото да се пече в загрята фурна на 160 градуса за 3 часа.

Махнете фолиото и допечете до хрупкава златисто кафява коричка, като увеличите градусите на 180 за около 20 мин.

Ако месото е останало само на мазнина, долейте малко зеленчуков бульон.

Поднесете с печени картофи или ориз и зелена салата.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

marcheva14  Мария Симеоно
Давам глас за тази прекрасна рецепта, Сийче, как да не гласувам като е толкова хубава, само пропускам девесила, него ти го оставям за теб. За съжаление не мога да ползвам функцията "сготви" в момента, защото имам вече сготвени 6 рецепти, утре ще го направя.
Поздрав! Марчева
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 01:49
това е рецептата и на нашето семейство. Браво, много е вкусно така.
4
0
lamen
lamen
03.03.2016 19:29
strawno suer
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв