Боб с пушени ребра в глинен гювеч

03/03/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Знаете ли разковничето на вкусния боб? Вижте тук тази неустоима рецепта за ценители"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 075
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зрял фасул - 500 гр.
  • ребра - свински пушени, 600гр
  • червени чушки - 1 суха
  • червени чушки - 1 прясна
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете, измийте и накиснете боба в студена вода от предната вечер.

На сутринта отцедете, измийте и сложете в тенджера на котлона с лъжичка захар. Оставете да кипне и варете 30 мин на средна температура.

Махнете от котлона, изцедете, пак изплакнете и сложете в глинен съд.

Нарежете чушките, моркова и лука.

Добавете ги в съда при боба, сложете всички подправки и пюрето размито в малко вода. Нарежете ребрата на парчета и сложете и тях.

Сипете вода или зеленчуков бульон колкото да го покрие. Затворете с капак и сложете във фурната.

Задушавайте 3 часа на 160 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

цветослава киркова
Просто върха , много обичам боба в гювечи . Онзи ден правих боб в гърне , ще пусна рецептата тия дни !
10
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите