Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сладкиш с ананас и лимонов сироп

Сладкиш с ананас и лимонов сироп

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Сладкиш с ананас и лимонов сироп1 / 2
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ананас - 1 консерва
  • захаросани вишни - 3 бр.
  • кафява захар - 175 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 150 г
  • брашно - 175 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • лимони - кора на 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В плитък съд с дебело дъно се загряват 25 г захар и 4 супени лъжици сок от ананасовата консерва. След като захарта се разтопи, се добавят кръгчетата ананас и се загряват 5 минути, като се обръщат веднъж. Изваждат се, отцеждат се добре (сиропът се запазва) и 6 от тях се нареждат в малка тавичка, покрита с пекарска хартия.

В средата на всяко кръгче се слага по половин захаросана вишничка (или една цяла от сладко). Едно или две от кръгчетата се нарязват на по-малки парчета, с които се запълват празнините между останалите.

Омекналото масло се разбива с останалата захар в продължение на 2 минути. Едно по едно се добавят яйцата, след това се добавят брашното с бакпулвера и настърганата лимонова кора. Полученото гладко тесто се разстила върху ананасовите кръгчета и се заглажда.

Сладкишът се пече около 30 минути в предварително загрята умерена фурна. Изважда се, обръща се върху чиния за сервиране и се освобождава от хартията.

Сиропът се разбърква с лимоновия сок и сладкишът се полива с тази смес. Поднася се, след като изстине. По желание може да се гарнира с малко разбита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: