събота, 25 октомври

Супа от агнешка главичка

Публикувана от:
Видяно: 23 175 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Чорби
Рецепта за Супа от агнешка главичка
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 или 2 агнешки главички
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • яйца - 1 - 2 броя
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - накълцан, за гарниране

Приготвяне на Супа от агнешка главичка

Агнешките

Накълцаният лук запържете в сгорещеното масло и прибавете брашното, след което разредете запръжката и я добавете към прецедения бульон и агнешкото. Сложете да се вари за около 10-тина минути и свалете от огъня. Застройте супата с разбитите яйца, кисело мляко и оцет. Поднесете супата от агнешка главичка с черен пипер и ситно накълцан магданоз.

3.6 от 12 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и бърза рецепта за Супа от агнешка главичка. Не намерихте това което търсите? Разгледай другите ни специалитети за Супа от агнешка главичка. Изпробвани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Съвети за готвенето на Супа от агнешка главичка в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.