Лютиво кисела супа

19/06/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Супа, която отправя сериозно предизвикателство към сетивата ви Само за ценители "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 385
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 4 - 5 сухи шийтаке (може и сушени манатарки)
  • гъби - 2 - 3 парчета черна китайска гъба
  • свинско месо - 150 г свинско филе
  • нишесте - 3 - 4 с.л.
  • вода - 150 мл
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • бульон - 1, 5 л пилешки или телешки
  • тофу - 150 г прясно
  • оцет - 8 - 10 с.л.
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • олио - 2 с.л. сусамово
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • лук - 2 - 3 стръка зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За лютиво киселата супа е нужен истински бульон от пилешко или телешко. Нарежете свинското филе на много тънки парчета. Накиснете сухите гъби в малко топла вода за половин час. След това ги изстискайте, нарежете и запазете водата. Поръсете свинското с малко от нишестето, а останалата част разтворете в 150 мл вода.

В голям дълбок тиган или голяма тенджера загрейте мазнина и запържете накълцания кромид лук. Прибавете свинското филе за две минути като бъркате, след което добавете бульона, гъбите, водата от гъбите. Щом супата заври, намалете котлона и оставете да къкри за 15-тина минути.

Сгъстете супата с размитото нишесте и сипете нарязаното тофу, оцета, соевия сос, сол и черния пипер. Сипете и разбитото яйце с помощта на бъркалка, така че да се получат яйчени лентички или миниатюрни парченца. Най-накрая се прибавят сусамовото олио и нарязаният зелен лук и супата се сваля от котлона.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

гого
гого
02.05.2015 09:57
а от какво става люта ,,Лютиво -киселата'' супа ? :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв