Пролетен боб в гърне

03/03/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
"Ще ви представим едно ястие, което няма нужда от реклама, а ако му сложите малко сланинка и люто чушле няма да има равно на себе си"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 496
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва в студена вода за една нощ, измива се и се слага в гърнето заедно със целите мерудиени корени, налива се вода и се слага на бавен жив огън да ври около 3 часа (ако гърнето няма капак, завийте го с фолио или разточено тесто).

След като бобът е поомекнал, се добавя ситно нарязаният морков и домат. 30 мин. преди да е напълно готов бобът, се добавят ситно нарязаният лапад и зелен лук, солта и останалите подправки.

Накрая се прави запръжка от брашното и червения пипер в малко олио, налива се малко от чорбата на боба и малко по-малко се налива в гърнето, поръсва се със ситно нарязан пресен магданоз.

Ако искате, може да добавите запържен пушен бекон към боба, но ние го хапнахме постен.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар