Спаначена супа с ориз

20/06/2011
"Една класическа, многократно изпитана и обичана българска рецепта! Икономична и здравословна, определено заслужава място на вашата трапеза!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо177 783
  • Преглеждания за месеца3184
  • Преглеждания за седмицата351
  • Коментирана23 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • спанак - 600 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 3 стръка зелен
  • моркови - 1 брой
  • домати - 2 броя
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • къри - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете спанака за половин час във вода с малко оцет. Измийте го и го нарежете. Загрейте олиото в тенджера и запържете накълцания лук, след малко добавете и настъргания морков. Идва ред на нарязаните на ситно домати. След като поомекнат, се сипва брашното и се разбърква.

Долейте литър и половина гореща вода и прибавете спанака и измития предварително ориз. Оставете супата да се довари, докато оризът омекне. Накрая добавете сол и къри. Свалете спаначената супа с ориз, изчакайте да изстине леко и я застройте с 1 яйце, разбито с лъжица кисело мляко и оцет.

подобни рецепти тук

5 26
4 11
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (23)

Ирина Андреева Jolie
След като има две снимки,защо моята е главна,а не може да я сложите на моята си рецепта? Изтриване яот тук и готово :)
0
0
Ирина Андреева Jolie
Мога да я ям постоянно и никога няма да ми омръзне :) Ужасно вкусна и полезна супа :)
1
0
Силвия
Силвия
02.01.2016 09:47
Преди да се свали от котлона може да се добавят няколко скилидки нарязан на ситно чесън и магданоз ,става уникалко вкусна :)
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв