Вкусни понички

04/03/2016
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1192033611
"Все още търсим подходяща диета с понички и дотогава ще си ги хапваме само неофициално "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 673
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 250 мл хладко
  • захар - 4 с.л. 1 с.л. или мед
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • мая - 1 пакетче суха
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • пудра захар - за овалване
  • ванилия - 1 пакетче
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимате си тенджерка и в нея изсипвате хладкото мляко. Взимате захарта и я разтваряте в млякото. Слагате вътре 2-3 супени лъжици брашно, сложете и маята, объркайте добре и оставете сместа да шупне.

Щом маята се е активирала, добавяте си солта и яйцето, което трябва да е на стайна температура. Взимате си сито и пресявате брашното. Оформете си кладенче и изсипете сместа в него. Трябва да се получи леко и еластично тесто.

Оставете го да втаса за половин час в намазнена тавичка. Когато тестото е готов, го разточете на кора с дебелина 1 см. Така получената кора режете на кръгчета с помощта на чаша и ги оставяте да втасат повторно за десетина минутки, като ги покривате с кърпа.

Взимате тиган и капвате олио. Докато то загрее, направете дупка по средата на поничките. Когато олиото загрее, ги запържвате до златисто и от двете страни. Когато поничките са готови, си взимате чиния и слагате върху нея домакинска хартия или салфетка и подреждате поничките върху нея, за да се отцеди излишната мазнина.

Смесете си в купичка пудрата захар с ванилията. Когато се отцедят от мазнината, взимате поничките и ги потапяте в сместа и подреждате в подходяща чиния.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар