Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с мед и орехи

Панакота с мед и орехи

Мюрвет ЮсуфоваМюрвет Юсуфова
Чирак
4219451216
Панакота с мед и орехи
Снимка: Мюрвет Юсуфова
1 / 3
04/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Днес сме ви приготвили един много лесен, лек и вкусен десерт с мляко, орехи и ванилия"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 1 с.л.(агар - агар)
  • захар - 2 с.л.
  • орехи - за поръсване
  • мед - за заливка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд сложете млякото, сметаната, захарта, ванилията, желатина и разбъркайте. Сложете на котлон и загрейте, докато се появят балончета, и свалете.

Прецедете и сипете в чашки или друг вид формички. Охладете и преди да сервирате, обърнете чашката, залейте с мед и поръсете с орехи.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мюрвет Юсуфова
Мюрвет Юсуфова
Аз не го слагам и пак изглежда добре излиза гладък от купичките.
18.03.2016 19:41
Михаела Михайлова
Михаела Михайлова
Яснол. Понеже ми казаха преди изваждането купичките да се сложат в топла вода, за да се отпусне желатина.
18.03.2016 11:30
Мюрвет Юсуфова
Мюрвет Юсуфова
Желатина го слагам при другите съставки,не го загрявам предварително,сипете го както е в сухо състояние.За ваденето от купичките,с тънък нож прокарайте около крема и обърнете чашата, вади се лесно по този начин.
17.03.2016 20:17
Михаела Михайлова
Михаела Михайлова
Може ли по-подробно да обясниш за обработката на желатина, как се вади после от купичките така, че да остане гладко ?
17.03.2016 11:47