Усуканици с шоколад

Усуканици с шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
04/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Представяме ви една прекрасна рецепта на Вили от гр. Камено за шоколадови усуканици. Мекички и вкусни ,няма да съжалявате за времето си, казва тя"

Необходими Продукти

  • мая - 25 г
  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л. меко
  • брашно - 600 г
  • ванилия - 1 бр
  • лимони - 1 с.л. кора
  • вода - 100 мл за маята
  • прясно мляко - 200 мл
  • течен шоколад - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • сусам - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в хладката вода с 1 с.л. захар и се оставя да се активира.

В пресято брашно сипваме в средата маята, яйцата без 1 жълтък (с него се намазва отгоре), прясното мляко останалата захар, щипка сол и маслото.

Замесваме меко тесто, покрива се с фолио и оставяме да втаса 40 минути на топло. Втасалото тесто се разточва на правоъгълна кора, отгоре се намазва с течен шоколад и двата края се прегъват към средата.

Полученият нов правоъгълник се нарязва на ленти с ширина 2 см. Всяка лента се усуква и нарежда в намазана с олио тава на разстояние.

Втасва още 15 минути, намазват се отгоре с разбит жълтък с 1 с.л. прясно мляко и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна 170 градуса до златисто.

Да си оближеш пръстите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Заповядай сега ,иначе ще трябва до лятото да ти го складирам във фризера :)))
04.03.2016 17:20
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Още една моя импровизация ,харесах начина по които се приготвят и ето ги шоколадовите усуканици Мекички и вкусни ,няма да съжалявате за времето си Прекрасно хапване за всяко време !
04.03.2016 14:16
1
Покажи всички подкоментари