Родопски сач със зеленчуци

04/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Рецепта за ценители - за празник и делник"
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 956
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 400 г
  • свинско месо - 400 г
  • гъби - 250 г
  • чушки - 2 бр. зелени и 2 бр. червени
  • лук - 3 глави
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - на вкус
  • олио - при необходимост
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите и ги запържваме в добре загретия сач самостоятелно, защото ще пуснат вода. Готвим ги на слаб огън, докато водата изври. Махаме ги от сача.

Нарязваме месото на парчета и го запържваме в сача, докато получи приятен загар, овкусяваме го със сол, черен и червен пипер, после прибавяме лука, нарязан на полумесеци, и нарязаните чушки.

Добавяме гъбите и нарязаните домати, поръсваме с чубрица и готвим до готовност.

Сервираме сача поръсен с настърган кашкавал.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!