Салата Тоска

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Салата Тоска
Снимка: Биляна Владова
2 / 3
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Зад това семпло име се крие една изключителна салата - богата, свежа и много вкусна"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • зеле - 1 средно голяма зелка
  • гъби - 1 тарелка
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • кисели краставички - 5 - 6
  • пилешко месо - сварени пилешки гърди
  • грах - 200 г
  • царевица - 200 г сладка
  • кашкавал
  • за соса
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • майонеза - 1/2 кутийка
  • лимони - сока от половин лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на купчета и се сваряван. Морковите се режат на дребно, а гъбите - на половинки, и се бланшират. Зелката се нарязва на дребно.

В голяма купа се подреждат първо сварените картофи, след тях грах, царевица, гъби, моркови и нарязани на купчета кисели краставички.

Пилешките гърди се режат на тънки филийки и се изсипват в купата. Накрая се слага нарязаната зелка и се поръсва с настърган кашкавал.

За соса млякото се разбива заедно с майонезата и лимоновия сок, като внимавате да не стане много кисел.

Всеки си слага сос, колкото желае.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: