Баварски шоколадов крем

27/06/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Рецепта за вкусен и лесен за приготвяне десерт. ... Бадемите и плодовете са идеалната украса, допълваща вкуса на баварския крем с шоколад"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 944
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се слага с 1/2 от захарта да заври. Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте в съд на слаб котлон жълтъците с останалата захар, докато се сгъсти сосът. Накиснете желатина за половин час, след което го загрейте леко на котлона и го добавете към млякото, което не трябва да ври. Добавете при непрекъснато бъркане млякото към жълтъците като съдът е върху котлона.

Бърка се до получаване на хомогенна смес и се сваля от котлона. Съдът се покрива с фолио, докато се охлади и за да не хване коричка. Разбийте белтъците на сняг с щипка сол и 1/2 ч.ч. пудра захар. Към охладения крем се добавя разтопеният шоколад и половината от белтъците, като се разбърква внимателно.

Баварският шоколадов крем се разсипва във формички, в които предварително сте сложили бишкоти. Охлажда се напълно. При поднасяне кремът се обръща и се поръсва с натрошени или филирани бадеми.подобни рецепти тук

5 13
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Нана
Нана
28.10.2013 15:17
А другата половина белтъци?!?! Рецептите ви са пълни с пропуски и грешки!
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв