Домашен ванилов сладолед с шоколадови парченца

04/03/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф3828811174
"Каква по-хубава разхлада в летните жеги от домашен ванилов сладолед с шоколад?"
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 478
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта и ванилията докато сместа побелее.

Междувременно сложете на котлона прясното мляко и сметаната и го загрейте до преди да заври. Дръпнете го от котлона и започнете да добавяте малко по малко в сместа с жълтъците като едновременно с това разбърквайте енергично.

Върнете сместа на котлона за кратко на тих огън като бъркате непрекъснато. Оставете сместа да изстине.

Сипете изстиналата смес в машината за сладолед и пригответе в зависимост от инструкциите за машината. Добавете парченцата шоколад.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Blagovesta Krumova
Blagovesta Krumova
01.07.2017 18:54
Каква сметана използвате?
0
0
Нина Иванова Иванова
Здравейте! За рецепти за сладолед с жълтъци (когато сметаната се загрява) използвам сметана за готвене. Колкото можете по-висок процент на масленост изберете, но и с например My day сметана за готвене 25 % също си е супер сладоледа. Ако пък правя плодов сладолед (или без жълтъци или сметаната не се загрява а се добавя разбита) тогава сладкарска сметана използвам. Пак висок процент масленост изберете.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв