Ябълков кекс

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
23/06/2011
"Изключително вкусен и сочен ябълков кекс, който се приготвя много бързо и ще очарова цялото семейство с лекия му вкус"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43 745
  • Преглеждания за месеца726
  • Преглеждания за седмицата124
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете 2-те ябълки на тънки парченца, поръсете ги с малко лимонов сок, за да не потъмнеят. Другата ябълка настържете. Разбийте яйцата със захарта, добавете маслото, прясното мляко, брашното с бакпулвера (пресяти) и ванилиите.

Обърква се с настърганата ябълка. Така приготвената смес се изсипва с намаслена и набрашнена форма с диаметър около 24-25 см. Отделят се 3 с.л. от тестото, за да се покрият после ябълките.

Сместа в тавата се поръсва с орехите и канелата, подреждат се парчетата ябълки и покриваме с 3 с.л. тесто, размито с малко водичка. Тавата се слага в студена фурна, на умерена температура и се пече до готовност. Готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 5
3 4
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Надежда
Надежда
08.12.2013 23:32
бещавам си да го направя и изям!
0
0
тамтарам
тамтарам
15.11.2013 14:48
Изглежда вкусно,но не обичам ябълки -.-
0
0
Стасинка
Стасинка
07.08.2013 15:27
Вкусът е много хубав..орехи, канела и ябълки е страхотна комбинация...благодаря за рецептата. Само мисля, че може да се добави още малко брашно или просто без млякото. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти