Ябълков кекс

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
23/06/2011
"Изключително вкусен и сочен ябълков кекс, който се приготвя много бързо и ще очарова цялото семейство с лекия му вкус"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо36 010
  • Преглеждания за месеца1169
  • Преглеждания за седмицата282
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - около 120 г
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 пакетчета
  • ябълки - 2 големи, настъргани
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 2 броя, големи
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени
  • канела - 1 пакетче
  • захар - пудра, за поръсване
  • лимони - капки лимонов сок

Приготвяне

Нарежете 2-те ябълки на тънки парченца, поръсете ги с малко лимонов сок, за да не потъмнеят. Другата ябълка настържете. Разбийте яйцата със захарта, добавете маслото, прясното мляко, брашното с бакпулвера (пресяти) и ванилиите.

Обърква се с настърганата ябълка. Така приготвената смес се изсипва с намаслена и набрашнена форма с диаметър около 24-25 см. Отделят се 3 с.л. от тестото, за да се покрият после ябълките.

Сместа в тавата се поръсва с орехите и канелата, подреждат се парчетата ябълки и покриваме с 3 с.л. тесто, размито с малко водичка. Тавата се слага в студена фурна, на умерена температура и се пече до готовност. Готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 5
3 4
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Надежда
Надежда
08.12.2013 23:32
бещавам си да го направя и изям!
0
0
тамтарам
тамтарам
15.11.2013 14:48
Изглежда вкусно,но не обичам ябълки -.-
0
0
Стасинка
Стасинка
07.08.2013 15:27
Вкусът е много хубав..орехи, канела и ябълки е страхотна комбинация...благодаря за рецептата. Само мисля, че може да се добави още малко брашно или просто без млякото. :)
0
0
Ася
Ася
06.02.2013 22:13
Направих сладкиша по рецептата без затруднения. Изпекох го в малко по-голяма тавичка от препоръчаното, около 25 см. и стана по-тънък отколкото на снимката. Друго, което промених е в количеството канела, сложих по-малко. Кейкът стана много вкусен, предлагам ви при сервиране да го поднесете с топка ванилов сладолед.
0
0
Ники
Ники
06.12.2012 02:21
Рецептата е много добра, обаче би било много по-добре ако се знае точното количество на продуктите. Колко грама е едно пакетче бакпулвер, например? Аз имам цяло бурканче, не знам колко трябва да сложа. Същото се питам и за захарта и брашното. Колко грама е една чаена чаша? Сега не мога да се водя по тази рецепта, защото рискувам да сгреша.
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с