Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Баница с праз и зеле

Баница с праз и зеле

НадяНадя
Новак
211402785
Баница с праз и зеле
Снимка: Надя
1 / 3
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет ръчно точени
  • праз - 5 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 300 г
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • олио - 1 к.ч.
  • кисело зеле - половин зелка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага зелето, полива се с вряла вода и се оставя да поври 30 мин.

В дълбок тиган се запържва изчистеният и нарязан праз. Към него се прибавя свареното изцедено зеле. Дръпваме тигана от котлона. Прибавяме сиренето, 2 яйца и киселото мляко.

Намазняваме тавичка. Върху 1 лист напръскваме олио, поръсваме с плънката, навива се на руло и се слага в намазнена тавичка.

Така процедираме с другите листа и слагаме баницата да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. или до получаване на златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: