Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Ябълков мармалад с коняк и орехи

Ябълков мармалад с коняк и орехи

ВаняВаня
Чирак
11830041442
Ябълков мармалад с коняк и орехи1 / 2
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ябълки - 450 г, сладки и ароматни
  • масло - 50 г
  • захар - 100 г, кафява
  • лимон - 1 бр., малък
  • дафинов лист - 1 бр.
  • коняк - 1 с.л.
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се разрязват на четвъртинки и се почистват от семките. Слагат се в дълбок тиган с разтопеното масло, наръсват се със захарта и сока на 1/2 лимон и се прибавят дафиновият лист, половинката лимон и настърганата лимонова кора.

Разбърква се, похлупва се и се вари на тих огън 10 минути до омекване на ябълките. Капакът се сваля и огънят се увеличава за 5 минути, за да се изпари цялата течност.

Изваждат се половинката от лимона и дафиновият лист и се сипва конякът. Леко се охлажда и се прибавят ядките.

Мармаладът се сипва в затоплени буркани, затваря се и се стерилизира 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: