Свинска кавърма в кори за баница

05/03/2016
Eлза
отEлзаНовак38718
"Представяме ви тази класическа и много оригинална селска рецепта за свинска кавърма с бяло вино, гъби, чушки и ароматни подправки"
Приготвяне50 мин.
Готвене80 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 884
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрявате мазнината. Месото нарязвате на малки кубчета и слагате в горещата мазнина, поръсете със соев сос и го запържвате до златисто. Добавяте лука, нарязан на шайби, морковите - на кубчета или колелца, и гъбите. Като поомекнат, прибавяте и нарязаните печени чушки и доматеното пюре.

Сипете виното, поръсете с подправките и оставете да къкри за 10-15 минути или докато се изпари виното, да остане на мазнинка.

Заемете със соса - разбийте яйцето със 50 мл от млякото до хомогенна смес.

В тиган сложете олиото да загрее, сипете брашното и бъркайте леко да се запържи. Доливайте по малко от прясното мляко и бъркайте - да стане гладка смес без бучици смес.

Сипете при непрекъснато бъркане и яйцето. Оставете 2-3 мин. да къкри. Махнете от котлона и оставете да изстине. Посолете и поръсете с черен пипер.

Вземете една купа, покриваме я с две кори за баница, като внимателно оформяме гнездо и пълним с поизстиналата кавърма, загъваме висящите краища и оформете вързопче. Обърнете на дланта си и го сложете в намаслена тавичка.

Полейте вързопчетата с Бешамела и сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин. Извадете и поръсете с настъргания кашкавал, допечете до златисто.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мария Симова
Мария Симова
09.10.2017 05:15
Супер вкусно ястие, благодаря за чудесната рецепта Ели !!!
0
0
Eлза
Eлза
09.10.2017 09:03
Радвам се че ви е харесало.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв