Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма в кори за баница

Свинска кавърма в кори за баница

EлзаEлза
Чирак
48357106292
Свинска кавърма в кори за баница
Снимка: Eлза
6 / 7
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Представяме ви тази класическа и много оригинална селска рецепта за свинска кавърма с бяло вино, гъби, чушки и ароматни подправки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1/2 кг, нарязано на хапки
  • чушки - 2 - 3 печени
  • печурки - 5 - 6 средно големи
  • моркови - 1 - 2 бр. на шайби
  • лук - 2 - 3 глави стар
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • бяло вино - 50 мл или бульон /може и само гореща вода/
  • олио - 50 мл.
  • чубрица
  • черен пипер
  • мащерка
  • соев сос
  • за сос бешамел
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г настърган
  • кори за баница - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрявате мазнината. Месото нарязвате на малки кубчета и слагате в горещата мазнина, поръсете със соев сос и го запържвате до златисто. Добавяте лука, нарязан на шайби, морковите - на кубчета или колелца, и гъбите. Като поомекнат, прибавяте и нарязаните печени чушки и доматеното пюре.

Сипете виното, поръсете с подправките и оставете да къкри за 10-15 минути или докато се изпари виното, да остане на мазнинка.

Заемете със соса - разбийте яйцето със 50 мл от млякото до хомогенна смес.

В тиган сложете олиото да загрее, сипете брашното и бъркайте леко да се запържи. Доливайте по малко от прясното мляко и бъркайте - да стане гладка смес без бучици смес.

Сипете при непрекъснато бъркане и яйцето. Оставете 2-3 мин. да къкри. Махнете от котлона и оставете да изстине. Посолете и поръсете с черен пипер.

Вземете една купа, покриваме я с две кори за баница, като внимателно оформяме гнездо и пълним с поизстиналата кавърма, загъваме висящите краища и оформете вързопче. Обърнете на дланта си и го сложете в намаслена тавичка.

Полейте вързопчетата с Бешамела и сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин. Извадете и поръсете с настъргания кашкавал, допечете до златисто.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Симова
Мария Симова
Супер вкусно ястие, благодаря за чудесната рецепта Ели !!!
09.10.2017 05:15
1
Покажи всички подкоментари