Лесни меденки с пълнеж

АнонименАнонимен
Новак
218293285
Лесни меденки с пълнеж
Снимка: Анонимен
1 / 5
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20 бр.
"Вече ще знаем, меденките са най-вкусни като са две, и са с пълнеж"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. кристална
  • канела - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме (около 800 г)
  • за плънката
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • кафе - 100 мл
  • ром - 30 мл или коняк
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата със захарта, добавяте меда и олиото. После се слага канелата и след това постепенно се добавя брашното, смесено със содата. Трябва да получите средно меко тесто, което да не лепне.

Оформяте малки топчета с размер на голям орех, които нареждате в тави с разстояние помежду им, защото при печене се удвоява обемът им. Пекат се на 180 градуса при предварително загрята фурна, докато добият златист загар.

Трябва да ги оставите да изстинат добре и с помощта на остро ножче или малка лъжичка се издълбава максимално всяка меденка. Първоначално меденките са много твърди, а вътрешността им изглежда леко не добре опечена.

Трохите от издълбаните меденки се смесват със съставките за пълнежа и се разбърква добре до получаването на еднородна смес. С нея напълнете издълбаните меденки и слепете по две. Оставете да престоят, за да омекнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Най сполучливи и вкусни медрнки .
04.12.2021 10:09