Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тарти с праскови и бадеми

Тарти с праскови и бадеми

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Тарти с праскови и бадеми1 / 2
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • брашно - за поръсване
  • масло - 125 г меко
  • захар - 75 г
  • бадеми - 100 г смлени
  • яйца - 1 бр.
  • лимони - кора на 1/2 лимон
  • бадемов екстракт - 1/2 ч.л.
  • праскови - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса и сложете хартия за печене на дъното на две плитки тави.

Разточете тестото на кора с дебелина 4-5 мм. С форма за сладки с диаметър 14 см изрежете шест кръга и маркирайте 5 мм борд в края. Прехвърлете ги в тавите.

В купа смесете 100 г масло със захарта, смлените бадеми, яйцето, лимоновата кора и бадемовия екстракт. Намажете със сместа върху кръговете до маркирания борд.

Отгоре подредете филийките праскови, поръсете с малко захар и сложете малки парченца от останалото масло.

Печете тартите 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: