Боб по овчарски в гърне

06/03/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
"Няма по-нашенска рецепта за боб от тази "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 252
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От вечерта накиснете боба и на другия ден го сложете в нова вода и варете, докато поомекне.

Започнете да го редите на пластове в гърнето, като редувате боб, нарязан на полумесеци лук, и филийки обелени домати.

Всеки пласт поръсвайте леко със сол и накълцан джоджен. Полейте с олиото, сипете малко от бульона, в който се е варил бобът, и сложете гърнето на слаба температура във фурната.

Гответе до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Уникално вкусно - най българската гозба е тази !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв