Кростата със сладко от ягоди

05/03/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Време е за един домашен италиански сладкиш с вкусно домашно сладко - лесна идея за заети домакини"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 041
  • Преглеждания за месеца381
  • Преглеждания за седмицата148
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • масло - 100 г меко
  • захар - 120 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сладко от ягоди - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното, мекото масло, яйцето, захарта и бакпулвера. Разбърква се с вилица и замесваме тесто. От него се отделя едно малко топче за ленти.

Останалото тесто се разточва на кора с размер 24 см. С кората се застила дъното на тавата, като се оформя и кант.

Надупчва се с вилица и намазваме със дебел слой от сладкото. Отгоре се нареждат лентите, нарязани от отделеното разточено тесто.

Нареждат се като се кръстосват. Печем кростатата в загрята фурна 180 градуса около 25 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар