Телешко рагу в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Телешко рагу в гърне1 / 2
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • пресни гъби - 250 г
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 6 бр. сварени
  • лук - 1 бр.
  • масло - 3с.л.
  • олио - 2с.л.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • червено вино - 100 мл.
  • домати - 2 бр.
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука. Настържете морковите на едрото ренде. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета, а гъбите обелете и нарежете на филийки.

Нарежете месото на хапки. Загрейте в тиган олиото и половината краве масло и задушете с малко вода зеленчуците. Разбърквайте ги непрекъснато около 5 минути.

Добавете месото, увеличете силата на огъня и пържете, докато месото покафенее. Овкусете със сол и черен пипер, добавете ситно нарязан босилек.

Залейте с виното и задушавайте, докато наполовина се изпари. Прехвърлете сместа в гърнето.

Отделно пригответе пюре от картофите, млякото и 1 супена лъжица краве масло и леко го посолете. Изсипете го върху рагуто, изравнете повърхността и намажете с останалото разтопено краве масло.

Похлупете гърнето и го сложете във фурната. Гответе на умерен огън, като през последните 5 минути махнете капака, за да добие ястието румена коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: