Пирог с плънка

Пирог с плънка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакет суха
  • прясно мляко - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • плънка
  • кренвирши - 1 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • яйца - 1 бр. сварено
  • сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава смесваме брашното с маята, захарта, солта, олиото, прясното мляко и яйцата, като се отделя един жълтък и 2 с.л. прясно мляко за намазване на пирога. Разбърква се първо с вилица, после се замесва на меко еластично тесто и оставяме да втаса 40 минути, покрито с фолио.

През това време се нарязват всички продукти за плънката на ситно и се смесват.

Готовото тесто се разточва на правоъгълник. С нож от двете страни се правят разрези като ленти, но средата да е цяла. Поставя се в средата плънката и с лентите се завива плънката, като се кръстосват една с друга.

Оставя се да почине 10 минути, намазва се с разбит жълтък и прясното мляко и печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути. Изважда се и се намазва с малко масло за мека коричка.

Пирогът може да се оформи и като втората снимка - става не само вкусно, но и атрактивно.

Добър апетит !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: