Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешко барде кебап в гърне

Агнешко барде кебап в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Агнешко барде кебап в гърне1 / 2
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • лук - 6 бр.
  • масло - 5 с.л. краве
  • бяло вино - 4с.л.
  • брашно - 2с.л.
  • мащерка
  • магданоз
  • люти чушки - 2 бр.
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
  • тесто - за замазване на гърнето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парченца почистеното от костите месо и го разбъркайте със ситно нарязания лук, нарязаните магданоз, джоджен и мащерка. Поръсете със сол и черен пипер и прехвърлете в гърнето. Сложете лютивите чушки.

Сгорещете кравето масло и леко запържете брашното. Разредете го с малко вода и полейте с кашичката месото в гърнето.

Сипете виното и ако трябва - още малко вода, така че сосът да покрива продуктите. Похлупете гърнето и замажете капака с тесто, приготвено от вода и брашно. Сложете във фурната и гответе на бавен огън до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: