Агнешки кебап с чесън и сухи чушки в гърне

06/03/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо96
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • лук - 4 бр.
  • моркови - 5бр.
  • сухи чушки - 3бр,
  • чесън - 5 скилидки
  • олио - 5 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни парчета и го изпържете в сгорещеното олио. Добавете ситно нарязания лук, нарязаните на кубчета моркови и почистените предварително от семките и накиснати във вода нарязани чушки.

Когато продуктите поомекнат, прехвърлете всичко в гърнето, добавете скилидките чесън, виното и обелените и настъргани домати.

Налейте и малко вода, овкусете със сол и черен пипер и похлупете гърнето.

Сложете го във фурната и задушавайте на умерен огън до готовност. Готовото ястие поръсете със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар