Заешко с арпаджик в гърне

05/03/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо328
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции и ги оваляйте в брашното. Запържете ги от всички страни в горещото олио. Извадете ги върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

В същата мазнина запържете обелените лукчета, нарязаните на кръгчета моркови, на кубчета - целина и на пръстенчета - чушки.

Наредете нарязания на ивички бекон на дъното на гърнето и върху него разпределете половината зеленчуци. Отгоре подредете месото и го покрийте с останалите зеленчуци. Между пластовете пускайте зърната бахар и черен пипер, дафиновите листа и леко поръсвайте със сол.

Смесете доматеното пюре и виното на гладка кашичка и залейте ястието.

Похлупете гърнето и замажете капака с тесто, приготвено от брашно и вода.

Сложете го в студена фурна и печете до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Отлична рецепта с много подправки и вкус.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!