Пилешки пържоли от бяло месо на скара

05/03/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру197584170514
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 088
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 600 г бяло
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • зехтин - 50 мл
  • лимон - 1 бр.
  • сланина - 1 парче за скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялото пилешко месо се срязва през средата на две пържолки или се оставя цяло разтворено като пеперуда. Поръсваме със сол, черен пипер и риган.

Всяка се полива с малко зехтин и лимонов сок. Нареждат се една върху друга и оставяме за 2-3 часа. После скарата се загрява добре и се намазва с парче сланинка.

Поставят се пилешките пържолки и първите 5 минути не се пипат, а се оставят да образува хубава коричка, така че да стане на ленти от скарата.

Печем от двете страни.

Сервираме топли с резени лимон и с гарнитура от картофи.

Много са вкусни !подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар