Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли от бяло месо на скара

Пилешки пържоли от бяло месо на скара

05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г бяло
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • зехтин - 50 мл
  • лимон - 1 бр.
  • сланина - 1 парче за скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялото пилешко месо се срязва през средата на две пържолки или се оставя цяло разтворено като пеперуда. Поръсваме със сол, черен пипер и риган.

Всяка се полива с малко зехтин и лимонов сок. Нареждат се една върху друга и оставяме за 2-3 часа. После скарата се загрява добре и се намазва с парче сланинка.

Поставят се пилешките пържолки и първите 5 минути не се пипат, а се оставят да образува хубава коричка, така че да стане на ленти от скарата.

Печем от двете страни.

Сервираме топли с резени лимон и с гарнитура от картофи.

Много са вкусни !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: