Печено пиле с месна плънка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Печено пиле с месна плънка1 / 2
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 брой голямо ( 1 и 1/2 кг)
  • кайма - 250 г
  • пилешки дробчета - 5 бр.
  • яйца - 2 бр пресни
  • гъби - 100 г пресни
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 30 г краве
  • индийско орехче - настъргано
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - сок от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката, като нарязваме ситно дробчетата и почистените гъби. Към тях добавяме яйцата, сол, черен пипер, каймата и настъргано индийско орехче на вкус. Разбъркваме добре плънката.

Почистваме и измиваме хубаво пилето. Посоляваме леко отвътре и отвън, слагаме 20 г краве масло, напълваме с месната плънка и зашиваме. В тавичка с малко вода поставяме пилето, поливаме с олио и печем в загрята фурна.

Когато започне да се зачервява, намазваме със сок от лимон и останалото краве масло. По време на печенето поливаме често със соса и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: