Хлебчета с ръжено брашно

06/03/2016
Ваняот ВаняЧирак
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8 питки
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо937
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Закваската се смесва с ръженото брашно и водата. Покрива се плътно със стреч фолио и се оставя на топло за няколко часа.

Омесва се с всички останали продукти. Оставя се да почине за 1 час. След това се омесва отново, разделя се на 8 части и се оформят топки, които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.

Покрива се с фолио и се оставя на топло за още няколко часа, докато обемът на питките се удвои.

Фурната се загрява на 200 градуса. На дъното се слага купичка с вода. Питките се намазват със сметаната и се слагат да се пекат около 30 минути.

След като се извадят от фурната се прехвърлят върху решетка и се оставят да изстинат увити в кърпа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня
Ваня
06.03.2016 10:49
Статията е от сайта.
Закваската определено не е това, което са посочили редакторите, така че моля да не се заблуждават читателите и да се редактира текста на рецептата.
0
0
Ваня
Ваня
06.03.2016 10:43
Да_си_приготвим_домашен_черен_хляб

В тази статия е обяснено как се приготвя закваската. С нея се получават истински хлябове, като тези, които са правени едно време. Много са полезни, а освен това издържат и много време. Ще се радвам, ако опитате да приготвите такъв хляб.
1
0
Ваня  Величкова
Това закваска мая ли ще рече или е нещо друго? Изглеждат много апетитно, а със сигурност са и много вкусни!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв