Питка с маслини и риган

05/03/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач30173401
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции1 питка
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо590
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладката вода със захарта и малко брашно, до гъстотата на кашичка.

Двата вида брашно се прасяват, слага се шупналата мая, млякото, солта, олиото, нарязаните маслини и ригана. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.

Втасалото тесто се дели на 8 части, оформят се осем топчета. Подреждат се в тавичката за печене и се оставят да втасат повторно.

Питката се намазва с разбит жълтък с малко олио.

Пече се на 170 градуса за 30-35 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
06.03.2016 12:41
Радвам се че Ви е допаднала.
0
0
Надя
Надя
06.03.2016 12:36
Доста сполучлива рецепта. Получи се много добре. Със сигурност пак ще я пробвам.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв