Пилешки хапки със сос Терияки

05/03/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4248912085
"Покана за обяд? Само ако приготвите Пилешки хапки със сос Терияки "
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 683
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки филе - 400 гр.
  • сос терияки - готов, 200 мл.
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от кафявата захар, джинджифила и терияки соса. Разбърквайте до пълното разтваряне на захарта.

Пилешките гърди нарежете на хапки и мариновайте в част от готовата марината. Не трябва да плуват, а само да бъдат добре покрити.

Маринованите пилешки хапки приберете в хладилника за около половин час. В останалата част от марината изсипете царевичното нишесте и разбъркайте до разтварянето му.

Загрейте олиото в тиган. Прибавете пилешките хапки и пържете за около 5 минути. Изсипете маринатата с нишестето, разбъркайте ястието и захлупете с капак. Гответе още за около 10 мин.

Готовото ястие може да сервирате с ориз за гарнитура.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар