Пияни селски дробчета в тиган

06/03/2016
"Тези пияни дробчета с червено вино и зеленчуци са идеалния вариант за вечеря - разбира се с кана вино и близък човек"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65 763
  • Преглеждания за месеца1089
  • Преглеждания за седмицата94
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета първо се бланшират в гореща подсолена вода за 4-5 минути. Изваждат се и се подсушават.

Загрява се олиото, запръжваме ситно нарязан лук и праз. Добавят се дробчетата, разбърква се и оставяме да се запържат. Овкусяваме със сол, черен пипер и риган.

Сипват се настърганите домати, нарязаните ситно печени червени чушки, може и от консерва, налива се виното и малко водичка и дафиновия лист.

Разбърква се и оставяме да къкри на тих огън до готовност на дробчетата, докато остане на мазнинка. Поднасяме поръсени с пресен магданоз. Сосчето може да се топва с парче хляб и е уникално вкусно.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Елена Стефанова Йорданова
Страхотна рецепта,благодаря:)Ас само пропуснах ригана,че в къщи никой не го харесва!
1
0
Румяна милчева
Много вкусна изглежда но рядко ги правя защото никой друг не ги яде при нас .
0
0
Ивелина Асенова
Тази вечер, това ще е нашата вечеря! Мисля, че ще станат много вкусни! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв