Пияни селски дробчета в тиган

06/03/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру167882249311
"Тези пияни дробчета с червено вино и зеленчуци са идеалния вариант за вечеря - разбира се с кана вино и близък човек"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 144
  • Преглеждания за месеца3651
  • Преглеждания за седмицата185
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета първо се бланшират в гореща подсолена вода за 4-5 минути. Изваждат се и се подсушават.

Загрява се олиото, запръжваме ситно нарязан лук и праз. Добавят се дробчетата, разбърква се и оставяме да се запържат. Овкусяваме със сол, черен пипер и риган.

Сипват се настърганите домати, нарязаните ситно печени червени чушки, може и от консерва, налива се виното и малко водичка и дафиновия лист.

Разбърква се и оставяме да къкри на тих огън до готовност на дробчетата, докато остане на мазнинка. Поднасяме поръсени с пресен магданоз. Сосчето може да се топва с парче хляб и е уникално вкусно.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Darina Mihova
Darina Mihova
12.01.2018 11:39
Ако дроба е свински трябва ли да ги бланширам повече...?
0
0
Елена Стефанова Йорданова
Страхотна рецепта,благодаря:)Ас само пропуснах ригана,че в къщи никой не го харесва!
1
0
Румяна милчева
Много вкусна изглежда но рядко ги правя защото никой друг не ги яде при нас .
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв