Тутманик със сирене и масло

06/03/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Много лесна рецепта за обикновен селски тутманик, който е идеалната закуска за заети домакини"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 556
  • Преглеждания за месеца1209
  • Преглеждания за седмицата84
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч.ч. топла
  • мая - 1 пакет суха
  • айран - 1 ч.ч.
  • мед - 1 с л
  • олио - 3 с л
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 700 г
  • сирене - 150 г
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се разтваря в топлата вода, заедно със сухата мая се разбърква и оставяме да се активира. Сипва се в брашното, добавяме солта, олиото, яйцето и разбъркваме с вилица да се получи лепкаво тесто, без да сипваме повече брашно.

Оставя се да втаса 30 минути на топло, покрито с кърпа. Намазва се тавичка с олио и се сипва тестяната топка. като се разстила в тавата.

Отгоре се намазва с разбито яйце, поръсваме с натрошено сирене. Разпределя се малки парченца масло и печем в загрята фурна 180 градуса за 30-35 минути.

Поднасяме с кисело мляко! Идеална неделна закуска!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

genata1
genata1
22.01.2017 14:44
айряна е за мастиката!!!! d} d} d}
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Айряна се слага в тестото ,и с него се замесва просто е пропуснато
8
3
Animalista
Animalista
24.03.2016 01:49
До тук добре. Ама хайде да кажете АЙРАНА за какво е,че нещо не се разбра.? Иначе е ясно че е за пийване.... :)
12
1

Виж всички коментари или напиши такъв