Панирани броколи

от Dark AngelНовак
23/06/2011
"Вкусни панирани броколи, които ще се харесат на цялото семейство!"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо25 812
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • броколи - 1 глава
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 250 г царевично
  • брашно - 100 г бяло
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сусам - 100 г, по желание
  • чесън - 3 скилидки, счукан, може и на прах
  • сол
  • черен пипер
  • масло - краве за панирането
  • олио - същото количество като маслото

Приготвяне на Панирани броколи

Разделете броколите на розички и ги сварете за 3-4 минути в кипяща вода. Веднага след това ги охладете в ледена вода.

За панировката разбийте яйцата с бакпулвера, 1 с.л. бяло брашно, 2 с.л. от царевично, счукания чесън, мления черен пипер и сол на вкус. Останалото царевично и бяло брашно смесете отделно със сусама.

Загрейте в тиган равни части масло и олио, оваляйте броколите първо в сухата смес, после в тази с яйцата и отново сухата. Броколите се панира равномерно от двете страни. По същия начин се панира и карфиол, който обаче трябва да се вари предварително за около 20 минути.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.8
Общо 11 гласували
5 3
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
АНИ
07.06.2014 15:33
Рецептата е супер
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с