Пиле фрикасе Ирина

06/03/2016
Анонимен
отАнонименНовак13313
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 421
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се вари в подсолена вода. След това се отцежда месото от бульона в отделна купа. След това в друга тенджера се добавя олиото и брашното, да се запържи леко, и постепенно започва да се сипва бульонът при него, като се разбърква постоянно.

Картофите се нарязват на дребно и се добавят към бульона. Варят се докато омекнат. Добавя се и месото, след като сте го нарязали на ситно. В малка паница се изстисква сокът от половин лимон, добавят се и киселото мляко и жълтъкът.

Разбиват се, докато се получи еднородна смес. Добавят се към останалите продукти, като се бърка около5 минути. След това по желание може да добавите подправки. Аз лично слагам и малко червен пипер, за да променя леко цвета на ястието.

Може да добавите и др. месо по желание - пробвала съм със свинско и пак става вкусно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар