Пиле фрикасе Ирина

иринаирина
Новак
1471874
Пиле фрикасе Ирина
Снимка: ирина
1 / 2
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - може и цяло пиле
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • лимонов сок - сок от половин лимон
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр. средно големи
  • чубрица
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се вари в подсолена вода. След това се отцежда месото от бульона в отделна купа. След това в друга тенджера се добавя олиото и брашното, да се запържи леко, и постепенно започва да се сипва бульонът при него, като се разбърква постоянно.

Картофите се нарязват на дребно и се добавят към бульона. Варят се докато омекнат. Добавя се и месото, след като сте го нарязали на ситно. В малка паница се изстисква сокът от половин лимон, добавят се и киселото мляко и жълтъкът.

Разбиват се, докато се получи еднородна смес. Добавят се към останалите продукти, като се бърка около5 минути. След това по желание може да добавите подправки. Аз лично слагам и малко червен пипер, за да променя леко цвета на ястието.

Може да добавите и др. месо по желание - пробвала съм със свинско и пак става вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: